Zink- en koperwerk

Een dakgoot heeft als doel om het water dat van een schuin dak komt op te vangen. Het water wordt verzameld In de dakgoot en doordat de deze afloopt naar het laagste punt, verdwijnt het water via een afvoerbuis naar het riool of een regenton. Dakgoten kunnen van allerlei materialen gemaakt worden. Afhankelijk van het gekozen materiaal kan er weer uit verschillende modellen gekozen worden. De keuze van het model wordt vaak bepaald door de stijl van uw pand, de grootte van uw dak of de voorkeur voor weinig onderhoud. Technisch Buro Dunning voert verschillende zink- en koperwerkzaamheden uit in de omgeving van Hoogeveen. Zo verzorgen wij dakgoten van zink, dakgoten van koper en dakgoot reparatie.

Dakgoot reparatie en plaatsing in Hoogeveen

Wij brengen dakgoten aan in bouwkundige bakken en met beugels. Bij de montage in een bak dient veel aandacht besteed te worden aan de bouwkundige constructie betreffende ventilatie tussen het hout en de dakgoot. Bij het aanbrengen van goten in beugels komt de gehele goot in zicht, het is dus zaak dat de beugels goed gemonteerd zijn. Er zijn verscheidene hulpstukken verkrijgbaar om deze goten mooier te maken, zoals bolle kopschotten en diverse vergaarbakken.

zink-dakgoot

Dakgoten van zink

Zink is sterk, vorstbestendig, slijtvast en de dakgoten hebben een lange levensduur. De zinken dakgoot wordt vaak in een omlijsting of bak geplaatst, maar kan ook met beugels aan de muur vastgemaakt worden. Bij montage met beugels wordt aangeraden om een beugel te plaatsen op iedere 60 cm dakgoot. Wij beschikken over de juiste kwaliteiten en materialen om maatwerk te verzorgen.

Koperen dakgoten

Bent u op zoek naar een exclusieve dakgoot met een luxere uitstraling dan een zinken dakgoot? Dan kan een dakgoot van koper een uitstekende uitkomst bieden. Koper heeft als voordeel dat het uit zichzelf een laagje oxidatie vormt om zich te beschermen. Koper kleurt door de oxidatie in verloop van tijd naar het patinagroen waar koper bekend om staat. Een koperen dakgoot geeft uw huis een klassiek uiterlijk. Een ander bijkomend voordeel is dat de exclusiviteit van koperen dakgoten zorgt voor een hogere woningwaarde. Koperen dakgoten zijn eenvoudig aan uw woning te bevestigen door middel van beugels.

Meer over zink- en koperwerk in Hoogeveen?

Bent u er nog niet uit welke dakgoot het beste bij uw wensen past? Technisch Buro Dunning informeert u graag hierover. Onze specialisten kunnen uw situatie het beste beoordelen en zorgen voor een professionele montage van de dakgoten. Neem contact met ons op of vul het formulier in zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Tijdelijke stop op cv-onderhoud en zonnepanelenwerkzaamheden

Vanwege een tekort aan materiaal en personeel nemen wij op dit moment geen cv-onderhoud en zonnepanelenwerkzaamheden aan. Onze excuses voor het ongemak.

Wil jij ons team versterken?